Profiili%2520pilt_edited_edited.jpg

CV

Sündinud: 1987

Elab ja töötab Tallinnas

Haridus:

2006-2010 – Eesti Kunstiakadeemia, vabade kunstide teaduskond, maal, BA

 

Isiknäitused:

2020 – Jänes, kes kukkus õhupalle täis basseini. Draakoni galerii, Tallinn, Eesti

2019 – Abstraktne Hüperreaalsus II. Fahle Galerii, Tallinn, Eesti

2019 – Abstraktne Hüperreaalsus.Vana-Võromaa Kultuurikoda, Võru, Eesti

2018 – Kata & Laurentsius. Anatoomilised afektid. Haus Galerii, Tallinn, Eesti,

            koos Lauri Sillakuga

2012 – Abiratastel. Pärnu Kunstnike Maja galerii, Pärnu, Eesti

2011 – Kolmerattaline. Galerii Metropol, Tallinn, Eesti

2011 – Jonathan Krani. Artcontainer, Polymeri kultuuritehas, Tallinn, Eesti, koos

            Johanna Sipilä’ga

2008 – Konservhorror. NGArtcontainer, Tallinn, Eesti, koos Remo Randveriga

 

Ühisnäitused:

2020 – PAUS. Kuraatorid Stella Mõttus ja Jana Huul. Vana-Võromaa Kultuurikoda,

            Võru, Eesti

2020 – NAINE.ASENDUSKEHA. Eesti Maalikunstnike Liidu näitus, kuraatorid Leila

            Lükko ja Tiiu Rebane. Noorus Galerii, Tartu, Eesti

2020 – Kunstnikud maalivad kunstnikke. Kunstnike Liidu Kevadnäituse osa, kuraator

            Kai Kaljo. Kunstihoone Galerii. Tallinn. Eesti

2018 – Mõte.Lavastus. Eesti Maalikunstnike Liidu näitus, kuraator Tiiu Rebane.

            Haapsalu Linnagalerii, Eesti

2017 – Elust maal. Kuraator Mari Kartau. Tallinna Kunstihoone. Eesti

2016 – Valge huumor mustal põhjal. Galerii Metropol, Tallinn, Eesti

2016 – Vägi ja valu.Teosed Margus Punabi kogust. Kuraator Peeter Laurits. Mikkeli

            Muuseum, Tallinn, Eesti

2015 – Seal oli põrsas ja lambal oli tall ning kana oli küürus kuke all. Galerii Metropol,

            Tallinn, Eesti

2015 – Our House. Ajamaja Galerii. Kuressaare. Saaremaa. Eesti

2014 – 6m2. Galerii Metropol, Tallinn, Eesti

2013 – Estomania II. Kuraator Johanna Sipilä. Huuto galerii. Helsingi. Soome

2012 – Hullu Kala Maja. Galerii Metropol, Tallinn, Eesti

2012 – Sex Lives of the Poor and Unknown. Kuraatorid Rebecca Strain ja Sandra Jõgeva.

            Polymeri kultuuritehas, Tallinn, Eesti

2012 – Estomania. Kuraator Johanna Sipilä. Galerii Myymäla2, Helsingi, Soome

2012 – Ihade kollektsioon. Privatiseeritud kunst, Kuraator Anders Härm. Eesti Kaasaegse

            Kunsti Muuseum, Tallinn, Eesti

2010 – Muutuv maalikunst. Kuraator Eha Komissarov. Kumu kunstimuuseum, Tallinn, Eesti

2010 – Feisbuk. Kuraator Erki Kasemets. Rakvere Teatrimaja, Eesti

2009 – Loomakari. Kuraator Sandra Jõgeva, Tallinn Kunstihoone, Eesti

2009 – Künnapu Factory. Mäsu Galerii, Tallinn, Eesti

2009 – Fair Trade. Pärnu Linnagalerii, Eesti

2008 – Edela-Eesti Koolkond. Kuraator Mari Kartau, Pärnu Linnagalerii, Eesti

2008 – Nõelravi. NGArtcontainer, Tallinn, Eesti

2007 – New York Blood C.N.O.P.T. Grace Exhibition Space, Brooklyn, New York, USA

2007 – Oh Oh Oi. Paide Vallitorn, Paide, Eesti

2007 – Pärnu Kunst 21. sajandil, Pärnu Mudaravila, Pärnu, Eesti

2007 – Supersuperficial. Kuraator Kiwa, Galerii 008, Tallinn, Eesti

2006 – Antropophobia. Eesti Tervisehoiu Muuseum, Tallinn, Eesti

 

Bibliograafia:

11.12.2020 – Abstraktne realism modifitseeritud rakutasandil. Leila Lükko. KesKus

16.10.2020 – Kadunud tüdrukud. Merle Luhaäär. Sirp

24.10.2019 – Kannatlik ja peen pintslitöö. Peeter Sauter. Postimees

31.05.2019 – Hüperreaalsuse (ja töömahu) naasmine. Sandra Jõgeva. Sirp Eesti Kultuurileht

05.10.2018 – Kunst ongi tühja täis. Andri Ksenofontov. Sirp Eesti Kultuurileht

03.07.2014 – Jalutuskäik galeriides. Andri Ksenofontov. Sirp Eesti Kultuurileht

03.10.2012 – Pärnu-Jaagupist pärit Katrin Piilet võlub koomiksikunst. Karin Klaus.

                      Pärnu Postimees

26.09.2012 – Piile kõlgub abiratastel. Anu Jürisson. Pärnu Postimees

19.08.2012 – Hälsningar från Estland. Helen Korpak. Hufvudstadsbladet

29.04.2011 – Inimese murdmine ühiskonna prismas. Andri Ksenofontov. Sirp Eesti Kultuurileht

10.03.2008 – Siiras maailmavalu ja selle üle irvitamine üheskoos. Sandra Jõgeva.

                      Eesti Päevaleht

 

Raamatud:

2020 – Kunst ja visuaalkultuur 20. ja 21. sajandil. Raamatu autorid Sigrid Abiline ja

            Lumi Kristin Vihterpal. ISBN 9789949641598

2016 – Estonia/Identity. Contemporary Artists from Estonia. Luciano Benetton

            Collection FABRICA, Itaalia. ISBN 978-88-98764-87-7

 

Kataloogid:

2020 – KEVADNÄITUS. EKL 20. Aastanäitus. Koostaja-toimetaja Elin Kard.

            ISBN 9789949922581

2017 – Elust maal. EKL 17.Aastanäitus. Koostaja-toimetaja Elin Kard.

            ISBN 978-9949-9225-5-0

2009 – Loomakari. Koostaja Sandra Jõgeva. ISBN 9789949210107

Tunnustus:

2020 – Malle Leisi Kunstipreemia

2019 – Konrad Mäe preemia nominent